Stress og Ensomheden

Stress og Ensomheden

Som nævnt i tidligere opslag har der med stressen, for mig, fulgt en enorm ensomhed. 

Heldigvis for mig har jeg haft nogen tætte relationer, der selv har prøvet at gå ned med stress. Men trods dem og deres forståelse blev jeg stadig fyldt med en enorm ensomhed lidt efter jeg blev sygemeldt. 

Jeg tror, ensomheden startede, da jeg første gang var hos lægen og fik at vide, at jeg ikke lignede én der havde stress (læs tidligere blog opslag). Her var det jo ikke mig, der erklærede, jeg havde stress, jeg fortalte blot lægen, hvordan jeg havde det og at andre havde antydet, at det måske kunne være det. 

Den dag gik jeg fra lægen med en ensomhed over ikke at blive forstået og lyttet til. 

Jeg har valgt at dele dette blogindlæg op i 3 forskellige indlæg, henholdsvis:

  • Ensomheden i mig
  • Den sociale ensomhed 
  • Ensomheden i systemet

Jeg har valgt at dele dette indlæg om ensomhed op i disse 3 indlæg, fordi jeg mener, at hvert punkt fortjener sin egen uddybelse. Det kan være ret svært og abstrakt at forklare og for at indlægget ikke bliver for langt og forvirrende, blev de delt op. 

Derudover er det også for at gøre det mere overskueligt for jer, der læser med. Nogen af jer sidder måske selv med en følelse af ensomhed, men måske er jeres ensomhed kun rettet imod en af kategorierne, hvilket gør, at i måske kun er interesseret i at læse om lige den ene kategori eller måske ikke kan overskue at skulle læse det hele lige nu. 

Stressramt eller ej, vi kender det alle.. nogle dage kan det være let at overskue at læse en masse og få en masse information, andre dage kan det være svært bare at skulle læse en sætning. Der skal være plads til det hele. Da jeg selv kender de følelser ,er det vigtigt for mig at give jer mulighed for selv at vælge.

Hvis I ønsker at læse alle 3 indlæg så vi jeg mene, det er lettest at læse det i rækkefølgen: 

  • Ensomheden i mig
  • Den sociale ensomhed 
  • Ensomheden i systemet

(De tre indlæg har en smule sammenhæng og vil derfor være lettest at læse i den rækkefølge, men som skrevet har jeg skrevet som sådan, at de også sagtens kan læses hver for sig.)

Og husk.. Når i læser mine indlæg, er det min oplevelse og forståelse af verden. Det er mine følelser. Hvis du føler anderledes eller ikke kan genkende de ting, er det også helt okay, og du er stadig mere end velkommen til at læse med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *